112

Verdachte wraakt rechtbank na administratieve fouten OM

Foto: Mark Mensink

De 57-jarige verdachte Wilfried R. uit Oldenzaal is het vertrouwen in de rechtssysteem grotendeels kwijt.

P. zou opzettelijk zwaar lichamelijk letsel, te weten een gebroken kaak, hebben toegebracht door een ander meermalen tegen het hoofd te slaan en/of te trappen. Hiervoor moest hij vandaag voor de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Almelo verschijnen, iets wat hij zonder advocaat deed.

Verder heeft hij volgens het Openbaar Ministerie een vrouw geslagen, een agent gebeten, een informatiezuil van de politie vernield, de persoonlijke levenssfeer van een persoon stelselmatig aangetast en een ruit van een woning kapot gegooid.

Tot een behandeling van deze strafbare feiten kwam het echter niet. Op het moment dat R. voor het eerst het woord nam, bleek dat de rechters niet alle stukken hadden ontvangen. “Ik zag de bui al hangen, gisteren”, verklaarde hij. Toen was er namelijk contact met het OM over het horen van zijn eigen getuigen, iets wat volgens de officier van justitie door een aantal administratieve fouten niet richting de rechtbank gestuurd is.

Daarop wraakte hij de drie rechters, wat betekent dat hij hen wil laten vervangen. Omdat de zogeheten wrakingskamer, die een dergelijk verzoek behandeld, niet op korte termijn bijeen kan komen, is de rechtszaak voor onbepaalde tijd opgeschort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen