Roy Oude Rikerink (30) in tv-programma Over Mijn Lijk: ‘Ga niet huilen, maar leef erop los’

Foto: Over Mijn Lijk

In het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk wordt onder meer Roy Oude Rikerink op de voet gevolgd, aangezien hij een hersentumor heeft en hiervan maar een deel weggehaald kon worden.

Artsen maken zich ernstige zorgen en geven hem geen hoop meer op genezing, zo geeft hij aan. “Hoe het er voor nu uitziet, is dat ze kijken van: oké, hoe lang kunnen we het nog rekken? Op het moment dat ze zien dat het écht nog verder gaat groeien, dan kan ik alleen nog bestralen en chemo’s tegelijkertijd.”

Ondanks alle lichamelijke tegenslagen probeert de Oldenzaler een positieve kijk op het leven te houden. “Ga niet in een hoekje zitten en huilen, maar pak juist alle energie en geniet, leef en doe je dingetje”, zegt hij in een promotievideo van het tv-programma.

Doordat de tumor voor een hevige druk op zijn hersenen zorgt, is het voor carnavalsliefhebber Roy en zijn vrouw Annick Oude Rikerink-Velthuis (eigenaresse van schoonheidssalon Beauty & Spa Annick in Denekamp) moeilijker geworden om te doen waar ze voorheen zo van genoten. De uitbraak van het coronavirus helpt ook niet mee, al laat hij zich geenszins uit het veld slaan. De in Hengelo opgegroeide Roy: “Uiteindelijk kom ik helaas wel te overlijden door die vervelende ziekte, maar dat houdt me niet tegen om ter plekke te leven en vol te genieten van alles wat er nog komen gaat.”

Het is vooralsnog onbekend wanneer de eerste aflevering van seizoen 9 uitgezonden zal worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen