Koninklijke onderscheiding voor ‘supervrijwilliger’ Jan Gosenshuis

Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van voetbalvereniging De Esch is ‘supervrijwilliger’ Jan Gosenshuis benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Gosenshuis krijgt deze koninklijke onderscheiding o.a. voor zijn langdurige en tomeloze inzet voor de, mede door hem op 24 april 1985 opgerichte, zaterdagvoetbalvereniging De Esch. Sinds 1982, dus in januari 2019 al 37 jaar, is hij hier een zeer actieve vrijwilliger.

De vereniging telt op dit moment ongeveer vijfhonderd leden en heeft sinds 24 mei 1991 De Weschterik als thuishaven.

Naast het feit dat hij één van de initiatiefnemers van de oprichting van ZVV De Esch en diens sportpark is, heeft Jan zich binnen deze vereniging ook op diverse andere fronten zeer verdienstelijk gemaakt. Zo is hij meer dan 25 jaar secretaris van bestuur geweest, was hij speler van teams, is hij beheerder van het door hem opgezette en zeer tijdrovende softwareprogramma Sportlink (met o.a. een ledenadministratie-pakket) en is hij tot op de dag van vandaag een waardevol lid van de commissie voor het beheer en onderhoud.

SVGO

Bovendien is Jan sinds het jaar 2000 buitengewoon intensief betrokken en actief bij het de G-afdeling (de voetbalafdeling voor mensen met een beperking). Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zich als bestuurslid van het eerste uur ook inzet bij de Stichting Vrienden van de gehandicaptensport Oldenzaal (SVGO). Uitgangspunt van deze stichting is dat geen enkele sporter aan de kant mag staan.

Gehandicaptensport brengt extra kosten met zich mee. De Stichting SVGO wil gehandicapte sporters in Oldenzaal financieel ondersteunen.

Plichtsgetrouw

Tevens heeft Jan zich een kleine 12 jaar vrijwillig ingezet als klusjesman bij de Drie-eenheidskerk in Oldenzaal en, sinds 2015, maakt Jan zich ook nog eens verdienstelijk als vakantievrijwilliger bij de Zonnebloem.

Hij wordt gezien als een zeer bescheiden, nooit op de voorgrond tredende en plichtsgetrouwe vrijwilliger. Jan wordt dan ook gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft weten te enthousiasmeren hetzelfde te doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen