René Kogelman na omzwervingen terug op het ‘ouwe nest’

De Oldenzaalse tv-presentator René Kogelman is weer naar de stad teruggekeerd met zijn eigen greenscreen studio.

Na omzwervingen in Denekamp en daarna in Ootmarsum, toen weer Denekamp en nu opnieuw in Oldenzaal met zijn VCC foto- en videostudio.

In zijn compacte studio aan de Prossinkhof produceert Kogelman niet alleen Teleshopuitzendingen voor televisie, maar ook online talkshows en webinars die eventueel ‘live’ uitgezonden worden. “Die compactheid zie je niet terug op beeld. Er wordt gewerkt met meerdere camera’s en een virtuele studio of achtergrond, die als het ware op het groene doek worden geprojecteerd, waardoor krijg je de ‘look and feel’ krijgt van een grote Hollywoodstudio. Doordat er direct tussen de meerdere camera’s wordt geschakeld, net als bij een voetbalwedstrijd, hoeft er niet of bijna niet gemonteerd te worden nadien waardoor we tegen een heel laag bedrag filmpjes kunnen produceren, zelfs voor tv”, zegt Kogelman.

Virtuele omgeving

Het studiogedeelte is groen (greenscreen) en is in de U-vorm (rondwand) en daardoor kunnen er allerlei foto’s en video’s of virtuele tv-studio’s in de achtergrond worden afgespeeld, waardoor tv-programma’s en bedrijven met hun eigen logo’s en kleurstellingen de video’s kunnen opnemen zonder daadwerkelijk een hele studio te hoeven bouwen. Er komen geen hamer en spijker aan te pas, legt Kogelman uit.

Castings

Kogelman gebruikt zijn studio ook wanneer hijzelf weer een casting binnenkrijgt als model- of reclame-acteur voor tv-commercials. Deze castings zijn vaak in Hamburg, Berlijn of Amsterdam. “Dit scheelt mij enorm in reistijd, dus ook in benzinekosten en parkeerkosten.”

Met bijna 30 jaar ervaring in de modellen-business weet hij wel hoe zo’n casting gaat en wat er gevraagd wordt. “Vaak sta je na 5 of 10 minuten weer buiten en dan maar afwachten of je al die onkosten (die niet vergoed worden) en reistijd niet voor niets hebt gemaakt”, vertelt Kogelman.

'

Reacties

gallery
6857
De Oldenzaalse tv-presentator René Kogelman is weer naar de stad teruggekeerd met zijn eigen greenscreen
https://oldenzaal.nieuws.nl/nieuws/20181205/rene-kogelman-omzwervingen-terug-op-ouwe-nest/
2018-12-05T18:13:58+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/252/2018/12/05175301/20170613_125505.jpg
Nieuws