Informatieavond duurzame energie voor agrariërs uit Noordoost Twente

Zonnepanelen op een stal
Zonnepanelen op een stal
Foto: Provincie Overijssel

Op dinsdagavond 20 november houdt LTO Noordoost Twente samen met de NOT-gemeenten, voor agrariërs uit Noordoost Twente een informatieavond over duurzame energie.

Locatie is De Methoeve in Weerselo. Iedereen heeft het erover: duurzame energie. Allemaal moeten we er wat mee, maar wat kunt u – als agrarisch ondernemer – zelf allemaal doen? Wat zijn de mogelijkheden en wie kan u helpen? Weet u wat het kost en wat het u kan opleveren in de portemonnee? Hoe organiseert u financiering en subsidies? Om u hierover meer informatie te geven is er op 20 november een informatieavond speciaal bestemd voor agrariërs.

Energie besparen en opwekken

De meeste agrariërs zijn bewust (en soms ook onbewust) bezig met energiebesparing en/of het opwekken van duurzame energie. De landbouw heeft ook veel kansen voor opwekken van duurzame energie. Bijvoorbeeld in de vorm van zonnepanelen op daken van schuren, biogas, groen gas of warmteterugwinning.

Tijdens de informatieavond vertelt een aantal energiecoöperaties uit het gebied hoe ze samen met hun omgeving werken aan energietransitie.

Ook de vier NOT-gemeenten (Dinkelland, Losser, Oldenzaal en Tubbergen) zijn aanwezig. Zij werken inmiddels intensief samen om meer duurzame opwekking van energie te stimuleren en te ondersteunen richting 2023: de eerste deadline van de duurzaamheidsdoelstellingen.

Programma

LTO Noord Oost Twente heeft, samen met de NOT-gemeenten. voor 20 november een uitdagend programma samengesteld met diverse sprekers:

  • Duvast vanuit het Energieloket Noaberkracht
  • Energieke Regio Noordoost Twente met concrete voorbeelden
  • De energiecoöperaties Essenkracht, Greuner.nl en IJskoud als concrete voorbeelden
  • Rabobank en Energiefonds over financieringsmogelijkheden
  • Een spreker over koppelkansen voor asbestdaken
  • De programmamanager Klimaat en Energie van LTO Noord

Alle partijen geven een korte pitch, waarna iedereen zelf kan besluiten aan welke informatietafel men aanschuift om meer informatie op te halen. Ook de Universiteit Twente is deze avond aanwezig om met aanwezigen in gesprek te gaan.

Opgave voor deze avond is niet nodig. Het programma begint om 20:00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen