Krav Maga, voor de hoge kunst der zelfverdediging

Xcellent gaat op zaterdag 10 november starten met lessen in Krav Maga.

De vrij toegankelijke kennismakingsdag, die geschikt is voor iedereen van 16 en ouder, vindt plaats in de gymzaal aan de Wieldraaierlaan 120 te Oldenzaal. Het seminar zal van 12.00 tot 14.00 uur duren. Deze bevat een gratis training en natuurlijk veel informatie over Krav Maga.

Mark Bakker en Danijel Trifunovic zijn gecertificeerd bij de International Krav Maga Federation (IKMF). Beiden staan aan de basis van wat inmiddels de vijfde locatie van Xcellent Defense is. “Op dit moment beoefen ik Krav Maga ruim 4 jaar en in die periode is het een belangrijk deel van mijn leven geworden”, vertelt Mark.

De IKMF heeft Israël als thuisbasis. Alle instructeurs hebben daar ten minste 23 dagen getraind met het Israëlische team van de IKMF, voordat zij een zwaar examen moesten afleggen. Bakker en Trifunovic zijn vastberaden om iedereen een eerlijke kans te geven om zichzelf te kunnen verdedigen en veiliger te laten zijn en voelen. “Sinds ik ben begonnen met Krav Maga ben ik veel zelfverzekerder geworden. Ik voel me veilig, weet wat ik kan en hoe ik conflicten proportioneel kan oplossen”, aldus Danijel.

Krav Maga

Krav Maga is geen vechtsport. Er zijn geen wedstrijden, geen regels en geen grenzen. Alles draait om bepaalde, realistische, scenario’s.

Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat iemand in een lift een mes trekt of dat je op straat door meerdere mensen wordt belaagd. Deze en nog veel meer bedreigende situaties – met messen, pistolen en meerdere tegenstanders – komen aan bod. Het maakt daarbij in principe niet uit waar iemand woont of hoe klein de kans op een bepaald scenario soms lijkt; alles wordt getraind.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen