Elfde editie jaarlijkse Berner Sennen Wandeling

Foto: CC0

Zondag 2 december vindt alweer de elfde editie plaats van de Twentse Berner Sennen Wandeling in Oldenzaal.

Deze jaarlijks terugkerende wandeling vindt plaats in recreatiegebied Het Hulsbeek waar speciaal voor deze dag weer een mooie route zal worden uitgezet.

Locatie

Evenals voorgaande jaren vind ook dit jaar de wandeling weer plaats vanuit café-restaurant Siemerink in Oldenzaal. Hier verzamelen de deelnemers zich voor de wandeling en ook het aanvullende programma, na afloop, vindt hier plaats.

Wandeling

Voor jonge honden en voor degenen die fysiek niet (meer) zo sterk zijn, is er een korte wandeling uitgezet. De overige Berners kunnen deelnemen aan de lange wandeling van circa 7,5 kilometer.

Om 11.00 uur vertrekken alle Berners gelijktijdig, maar onderweg zal de groep zich in tweeën splitsen.

Bij het eindpunt krijgt iedereen de gelegenheid om (op eigen kosten) iets te eten en te drinken. Natuurlijk is er voor alle viervoeters vers drinkwater beschikbaar.

Aanvullend programma

Dierenarts Van Zuijlen is weer van de partij en zal een lezing verzorgen over een specifiek gezondheidsaspect van de Berner Sennen.

Ook zal er dit jaar een dieren fysiotherapeut aanwezig zijn en zal er een trimster aanwezig zijn waar eigenaren terecht kunnen voor alle vachtproblemen.

Uiteraard is er gedurende de gehele dag ruim voldoende gelegenheid om samen met andere Berner eigenaren ervaringen en belevenissen uit te wisselen. Niets is immers leuker dan met elkaar praten over de Berners.

Traditiegetrouw zal ook de verloting niet ontbreken.

Kosten deelname

Aan deelname aan de wandeling én het aanvullende programma zijn géén kosten verbonden. Wel is er, voor iedereen die de organisatie een tegemoetkoming in de onkosten wil geven, een giftenbox voor vrijwillige bijdragen beschikbaar.

Voor informatie over deze dag kan men contact opnemen met Simone Nijhuis (tel. 06-45444795) of mailen naar [email protected] vermeld hierin naam, woonplaats, telefoonnummer en hoeveel personen/Berners er komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen