Nieuw crematorium Oldenzaal bijna gereed voor de eerste verassingen

Aan de rand van de stad, omgeven door rustgevende natuurpracht, staat het nieuwe crematorium van Oldenzaal te fonkelen.

Het is een kleinschalig crematorium geworden. Er is één aula voor maximaal 110 gasten. “Een crematieplechtigheid kan hier geheel naar eigen wens worden ingevuld”, beschrijft directeur-bestuurder Peter Molema van Crematoria Twente. “Het team heeft eigenlijk maar één taak: men moet met een goed gevoel weggaan, ondanks de omstandigheden.”

Het fonkelnieuwe gebouw bestaat uit twee lagen: op de begane grond zijn de aula en foyer gesitueerd en in het souterrain de familiekamer en ontvangstruimte van de overledene. Door de grote glazen puien is er niet alleen een enorm vergezicht gecreëerd, maar ook veel natuurlijke lichtinval.

Verassen

Het crematieproces luistert nauwgezet. Er mag geen telefoon of wellicht een fles whisky in de kist achtergelaten worden, omdat dit de oven aantast en voor onaangename verrassingen kan zorgen. “Echt een verbranding is het niet, meer een verassing”, doet een medewerker uit de doeken. Het totale cremeren duurt ongeveer één uur en een kwartier, twintig minuten.

Open dag

Op zaterdag 6 oktober 2018, tussen 11 en 15 uur, is er een open dag voor mensen die er eens een kijkje willen nemen of misschien vragen hebben over de mogelijkheden. De komende dagen worden de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet en zal de nieuwbouwlocatie volledig gereed zijn voor de eerste crematies.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen