Voorleesactie voor basisschoolkinderen uit Oldenzaal

Foto: Alma Streefkerk

Op 10 oktober lezen bestuurders, MKB-ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders uit Oldenzaal voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs.

Woensdag 10 oktober 2018 is het weer de Dag van de Duurzaamheid. De dag start met het voorlezen van een duurzaam verhaal op duizenden basisscholen. Uiteraard blijft het niet bij voorlezen alleen. Het verhaal biedt aanleiding om met de leerlingen in gesprek te gaan over energietransitie. Zo leren de kinderen alles over nieuwe energie.

Meedoen

Aanmelden kan via www.nmeoverijssel.nl/voorleesactie. Geïnteresseerden worden aan een school gekoppeld, diegene krijgt het voorleesboek van tevoren thuisgestuurd en ontvangt een handleiding vol praktische tips om na afloop met de leerlingen in gesprek te gaan over energie.

De activiteit duurt ongeveer 45 minuten. Ook geïnteresseerde scholen kunnen zich aanmelden.

Nieuwe Energie Overijssel

De voorleesactie is onderdeel van het programma Nieuwe Energie Overijssel. Dit programma heeft 20% duurzame energie in 2023 als doelstelling. Deze energie is afkomstig uit natuurlijke bronnen: biomassa, zon, aardwarmte en wind. Energiebesparing is een tweede kernpunt van het programma.

De acht kernpartners van Nieuwe Energie Overijssel willen ook graag kinderen en jongeren betrekken bij het programma. Daarom organiseren zij deze voorleesactie voor het basisonderwijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen